zondag 17 juni 2012

NHL Hogeschool investeert in innovatie met de regio


Ondanks de economische crisis blijft de NHL Hogeschool investeren in innovatie samen met de regio. Door het verder uitbreiden van het aantal lectoraten aan de NHL Hogeschool kiest de NHL voor het investeren in innovatie met de regio. De lectoraten hebben als opdracht om de regionale bedrijven en instellingen te helpen bij de door hun gewenste innovatie. Dit doen zij door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek, bij voorkeur in de driehoek: ondernemer, overheid en onderwijs (Triple Helix).

Vanuit de lectoraten, kenniscentra en opleidingen van de NHL Hogeschool wordt gestreefd om middels co-creatie met bedrijven en overheden te komen tot concrete innovatie van bedrijven. Dit kan door eenmalige kleine onderzoeksprojecten uit te voeren met docenten en studenten tot het zijn van partner in een lectoraat en mee te doen aan grote onderzoeksprojecten met de lector en zijn onderzoekers. Kleine of grote projecten, het doel blijft innovatie middels praktijkgericht onderzoek.

Binnen het instituut Economie en Management van de NHL Hogeschool zijn momenteel twee vacatures voor lectoren. Één op het gebied van Water Service Management (zie http://tinyurl.com/cr2fzy3) en één op het gebied van Persoonlijk Leiderschap en Innovatie (zie http://tinyurl.com/cqcjzh6). Dit naast de al bestaande lectoraten op gebied van Cybersafety (vacature onderzoeker/promovendi: http://tinyurl.com/btooaok), Bestuurskunde (http://tinyurl.com/dye7pms) en Ondernemerschap (http://tinyurl.com/bwguank). Al deze lectoraten zijn onderdeel van de NHL Kennis & Bedrijf (http://tinyurl.com/ckeu26q).

Een nieuw initiatief aan de NHL Hogeschool is dat zij het innoveren met de regio middels praktijkgericht onderzoek wil versterken / bundelen in expertisecentra. Vanuit het instituut Economie en Management zal dit zijn op gebied van Concurrentiekracht en Veiligheid.

Wilt u meer weten wat de NHL Hogeschool en/of het instituut Economie en Management voor u kan betekenen op gebied van innovatie en praktijkgericht onderzoek middels haar expertisecentra en lectoraten, neem dan contact op met het kenniscentrum ECMA (http://tinyurl.com/7sgdrkv).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Twitter Updates

    follow me on Twitter